Rafinăria Petrobrazi

 1. Home
 2. »
 3. Brazi
 4. »
 5. Brazii de Sus
 6. »
 7. Rafinăria Petrobrazi
Adresa:
Brazii de Sus, Brazi
Descriere:

Cu o capacitate anuală de rafinare de 4,5 mil tone de țiței, Petrobrazi este una din cele mai importante rafinării din România.

La Petrobrazi, țițeiul este procesat și transformat într-o gamă largă de produse petroliere de calitate de la benzină, motorină, GPL, la carburanți pentru aviație și alte produse pe bază de uleiuri minerale. Producția Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanți pentru 3 milioane de autoturisme/an.

În prezent, Petrobrazi funcționează la cele mai înalte standarde de mediu și performanță și poate procesa întreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.

Istoric

Istoria rafinăriei Petrobrazi începe în 1934 când a fost înființată rafinăria Creditul Minier cu o capacitate de rafinare de 300.000 tone/an.

Distrusă aproape în întregime în al Doilea Război Mondial, rafinăria a fost reconstruită și reconfigurată de-a lungul anilor, reflectând contextul de piață și strategia acționariatului.

După privatizare, Petrobrazi a beneficiat de investiții de peste 1,6 miliarde de euro pentru proiecte de modernizare între 2005 și 2018.

Proiecte recente

 • 2019: finalizarea unei noi instalații de policarburanți
  2018: revizia planificată
 • 2017: începerea construcției unei noi instalații de policarburanți
 • 2012-2014: program de modernizare
Contact Information
Website:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Send message to listing owner

Send message to moderator

Meniu